Mâncare otrăvită aruncată ca momeală pentru urși pe marginea drumului la Porumbacu de Sus (video foto)

Un localnic din Porumbacu de Sus a sesizat poliția cu privire la mai multe pungi cu mâncare otrăvită, aruncată drept momeală urșilor, în apropierea drumului.

Mai multe pungi cu mâncare au apărut recent la doi pași de drumul din Porumbacu de Sus. Un localnic susține că mai multe pungi cu „prăjitură îmbibată în antigel” au fost aruncate în pădurea din Porumbacu de Sus pentru uciderea urșilor.

„De duminică au început să apară în pădure pungile cu mâncare otrăvită. Am aflat în momentul în care câinii mei au ajuns la veterinar după ce au mâncat, și nu sunt singurii. Doi kangali ai unui cioban din zonă și un cățel de talie mică a murit. Este un fel de prăjitură peste care este pus antigel. Poate fi foarte periculos pentru că este o zonă frecventată de turiști și de copii”, a spus bărbatul.

Mâncare otrăvită aruncată ca momeală pentru urși pe marginea drumului la Porumbacu de Sus (video foto)

Mâncare otrăvită aruncată ca momeală pentru urși pe marginea drumului la Porumbacu de Sus (video foto)

Localnicul a descoperit vineri o nouă pungă cu mâncare otrăvită, aruncată în pădure, în apropierea străzii. „Bănuim că este cineva care locuiește în zonă și pe care îl deranjează prezența urșilor. În realitate trebuie să își pună gard electric. Vor să își facă dreptate singuri. Ce este și mai grav este că s-ar putea să fie mai multe astfel de pungi”, mai spune localnicul.

IPJ Sibiu transmite că în data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 14.15, prin apel 112, un bărbat din Porumbacu de Sus a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în liziera din apropierea casei, a găsit o pungă ce conține produse de panificație îmbibate într-o substanță de culoare roz. De asemenea, bărbatul a precizat că, în cursul acestei zile, i-ar fi murit 3 câini și 3 pisici, după ce, în ultimele zile, animalele păreau bolnave.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, împreună cu medicul veterinar zonal.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere cu intenție a animalelor fără drept și s-au prelevat probe atât de la animalele decedate, cât și din produsele de panificație găsite, urmând ca, în urma rezultatelor expertizelor, să fie luate măsuri legale conform competenței.

Facem mențiunea că, în ultimele luni, până la momentul sesizării, la nivelul structurii de poliție amintite, nu au fost înregistrate plângeri cu privire la posibila otrăvire a unor animale.

 

 

Ultima oră