Gușterland prinde contur. Lucrările au avansat vertiginos (video)

Lucrările la Complexul Gușterland, un proiect de agrement și ecoturism din Sibiu, au progresat semnificativ de la demararea acestora, la jumătatea lunii iulie.

Până acum, au fost finalizate amenajarea parcării prin decopertări și terasări, precum și fundația unui traseu de biciclete de aproape 1 kilometru, atât pentru urcare, cât și pentru coborâre.

De asemenea, s-au început lucrările la zidul de sprijin al clădirii multifuncționale din zona parcării, iar procesul de design tehnic al traseului pentru sania de vară a fost încheiat, fiind emisă și comanda pentru echipament.

În paralel, au fost introduse instalațiile electrice și infrastructura de curenți slabi, incluzând sistemul de supraveghere și rețeaua WiFi, iar lucrările la utilitățile din zona străzilor Salcâmilor și Rachitei sunt în desfășurare. S-a amenajat și un nou drum de servitute în partea superioară a complexului, în vederea conectării la infrastructura de transport de energie electrică și gaz metan.

Proiectul este estimat să fie finalizat până în iulie 2025, fără a lua în calcul eventualele întârzieri cauzate de sezonul rece. La final, sibienii vor beneficia de un spațiu de agrement modern, întins pe 30 de hectare, la doar 15-20 de minute de centrul orașului.

Ultima oră