Cinci străzi noi din Gușterița și zona Magnolia primesc oficial nume
Sursa: Google Maps

Patru străzi noi din Gușterița și alta din zona Magnolia primesc denumiri oficiale. Consilierii locali vor vota două proiecte de hotărâre în acest sens. 

Mai multe străzi noi din cartierul Gușterița din Sibiu vor primi denumiri cu însemnătate istorică. Acestea se află în zona străzii Rovine. Este vorba despre patru străzi, care se vor numi Posada, Târgoviște, Cozia și Tismana.

Cinci străzi noi din Gușterița și zona Magnolia primesc oficial nume

„Având în vedere existența în Nomenclatorul stradal al Municipiului Sibiu a denumirii străzii Rovine (stradă existentă – bătălia lui Mircea cel Bătrân, descendent al familiei Basarab), stradă ce delimitează pe latura estică documentația de urbanism PUZ+RLU Construire locuințe cu regim redus de înălțime, aprobată prin HCL 99/2017, propunem ca străzile nou propuse prin documentație să poarte numele unor localități cu repere istorice ale familiei domnești Basarab”, se arată în raportul de specialitate. 

De asemenea, segmentul de drum aflat în prelungirea străzii Monaco din Zona Industrială Vest, situat între străzile Barcelona și Bruxelles, va primi denumirea Geneva.  

Ultima oră