Avalanșă de șoferi sibieni băuți sau fără permis la volan. Unul a făcut și accident

Miercuri, 18 septembrie a.c., trei incidente rutiere au fost raportate în județul Sibiu, evidențiind probleme serioase legate de alcool și conducere fără permis.

Primul incident a avut loc în municipiul Mediaș, în jurul orei 15:30. Un bărbat de 35 de ani, localnic, a provocat un accident pe strada Păcii. În timp ce efectua un viraj la stânga, acesta nu s-a asigurat corespunzător și a ieșit în afara părții carosabile, lovind un stâlp metalic. Accidentul s-a soldat cu doar pagube materiale, dar verificările efectuate de polițiști au scos la iveală că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Mai mult, acesta a refuzat să se supună testării pentru alcoolemie sau prezența substanțelor psihoactive. În consecință, la nivelul Biroului Rutier Mediaș a fost deschis un dosar penal pentru conducerea cu dreptul suspendat și refuzul de recoltare a probelor biologice.

Al doilea incident s-a produs în orașul Cisnădie, în jurul orei 20:00. Polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Sibiu. Testarea alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce a determinat transportarea șoferului la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în scopul stabilirii alcoolemiei în sânge. Poliția Orașului Cisnădie continuă cercetările pentru a aplica măsurile legale corespunzătoare.

Ultimul incident a avut loc în municipiul Sibiu, la ora 22:30, când polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit un autoturism pe DJ 106. La volan se afla un tânăr de 18 ani din Nocrich, care nu deținea permis de conducere. Testarea alcoolscopică a indicat un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar tânărul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. Cercetările sunt în desfășurare la Secția de Poliție Rurală Șelimbăr, pentru stabilirea situației de fapt și aplicarea măsurilor legale necesare.

Ultima oră