Asasinii lui Adrian Kreiner au cerut arest la domiciliu. Dosarul ar putea fi mutat de la Alba la alt tribunal

Cazul șocant al milionarului sibian Adrian Kreiner, torturat și ucis în propria casă, continuă să fie un subiect de maxim interes, fiind plimbat de la o instanță la alta. După ce Tribunalul Sibiu și Tribunalul Alba au refuzat să judece procesul, invocând incompatibilitatea, există posibilitatea ca dosarul să fie trimis la Tribunalul Hunedoara.

Refuzul instanțelor de a prelua cazul
Inițial, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu. Însă, judecătorii au formulat cereri de abținere, menționând că au emis deja hotărâri care îi vizau pe inculpați în alte dosare, astfel considerându-se incompatibili să preia acest caz. Din acest motiv, dosarul a fost trimis la Tribunalul Alba. Însă și aici procesul a stagnat, magistrații din Alba declarându-se, de asemenea, incompatibili. Urmează ca în curând, dosarul să fie mutat către o altă instanță, cel mai probabil Tribunalul Hunedoara, aflat în subordinea aceleași Curți de Apel ca și tribunalele din Sibiu și Alba, scrie presa națională.

Situația inculpaților: unul încă în libertate
În acest caz, trei inculpați au fost identificați, doi dintre aceștia, Minae Marian Cristian și Ghiță Laurențiu, fiind deja arestați și încarcerați la Penitenciarul Aiud. Cel de-al treilea inculpat, Zuleam, este în continuare căutat de Poliția Română, fiind arestat în lipsă. În urmă cu câteva zile, cei doi inculpați arestați au solicitat să fie transferați în arest la domiciliu, însă instanța le-a respins cererile.

În decizia Tribunalului Aiud se menționează că măsura arestării preventive pentru Minae și Ghiță rămâne legală și justificată:

„Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive dispuse față de inculpații Minae Marian Cristian și Ghiță Laurențiu. Respinge solicitările de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu.”

Crima care a șocat România
Incidentul s-a petrecut în noaptea de 6 noiembrie 2023, când Adrian Kreiner a fost atacat în propria locuință de către cei trei bărbați. Aceștia au pătruns prin efracție în curtea imobilului, l-au imobilizat și l-au torturat, pentru a le spune unde ținea banii. În momentul atacului, în casă se aflau și fiica și concubina milionarului. După o serie de acte violente, Kreiner a fost găsit în stare critică de către poliție, cu semne de sufocare și multiple traume la nivelul capului și corpului.

Ancheta relevă că bărbații l-au legat și sufocat cu un covor, Adrian Kreiner decedând în urma agresiunii, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipele de intervenție sosite la fața locului.

Ultima oră