Victorie importantă pentru Eugen Iordănescu în dosarul de corupție. Cele mai importante probe, eliminate din rechizitoriu 

Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, a obținut o victorie importantă în dosarul de corupție de la aeroport. Cele mai importante probe ale acuzării au fost eliminate din rechizitoriu, fiind considerate nelegale de către Curtea de Apel Alba Iulia. 

Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, reprezentat de avocatul Șerban Moga, a obținut o victorie importantă în fața acuzațiilor de corupție, aduse de Parchetul Tribunalului Sibiu, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în mod definitiv, că probele fundamentale ale acuzării sunt nelegale. 

Instanța a constatat că înregistrările dintre Iordănescu și șeful IPJ, Tiberiu Ivancea, realizate în anul 2021, pentru organizarea flagrantului, au fost nelegale, fiindcă tehnica de înregistrare din biroul chestorului a fost montată în afara unui cadru procesual. Toate conversațiile înregistrate au fost astfel excluse, nemaifiind considerate probe de acuzare. 

„Instanța a constatat că probele au fost obținute prin provocare polițienească din partea inspectorului-șef al IPJ Sibiu, Ivancea Tiberiu, iar procurorul care a instrumentat dosarul a acționat fără respectarea procedurilor legale de autorizare, ceea ce pune în discuție corectitudinea și legalitatea întregii anchete. Am demonstrat că acuzatorii s-au bazat pe metode abuzive, probele fiind strânse în afara cadrului legal. Această decizie subliniază abuzul de putere exercitat de către conducerea poliției județene și deschide un serios semnal de alarmă cu privire la practicile ilegale din cadrul IPJ Sibiu. Curtea de Apel a constatat ceea ce era evident: așa-zisele probe de corupție au fost obținute prin provocare polițienească și în afara legii. Este un caz clar de abuz, iar o asemenea conduită nu poate fi tolerată într-un stat de drept. Pericolul este cu atât mai mare, cand provocarea polițienească provine chiar din partea conducerii instituției”, a transmis avocatul Șerban Moga într-un comunicat de presă. 

Avocatul lui Iordănescu a mai precizat că directorul  general al Camerei de Comerț a fost acuzat „în baza unor probe care s-au dovedit nelegale, iar această hotărâre nu doar că îl exonerează, ci evidențiază modul abuziv prin care a fost tratat de autorități”. 

Citește și: Infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată Eugen Iordănescu

Ultima oră