Uniunea Europeană vrea să dea o amendă uriașă celor de la Meta
Sursă foto: Adevărul

Comisia Europeană ar putea amenda Meta cu până la 10% din veniturile globale anuale pentru practici anticoncurențiale.

Meta se confruntă din nou cu riscul unei amenzi substanțiale din partea Comisiei Europene, care pregătește concluziile privind legătura dintre serviciul Marketplace și platforma Facebook, conform unui raport al Financial Times, citat de Engadged, citează Mediafax.

Ancheta inițiată din 2019 investighează dacă Meta a folosit Facebook pentru a submina concurența pe piața de anunțuri online.

Dacă va fi găsită vinovată, Meta ar putea fi obligată să plătească până la 10% din venitul său global anual, ceea ce ar putea ajunge la 13,5 miliarde de dolari, având în vedere că veniturile globale au atins 135 de miliarde de dolari anul trecut. Totuși, amenda ar putea fi mai mică, iar Meta va face, aproape sigur, apel.

Margrethe Vestager, fostă comisară pentru concurență, a spus că Meta ar fi impus condiții comerciale nedrepte și ar fi utilizat datele concurenților, ceea ce ar putea fi ilegal conform legislației europene.

Investigația se desfășoară într-un moment de tranziție pentru Comisia Europeană, când Teresa Ribera o înlocuiește pe Vestager, aflată la conducerea politicilor de concurență timp de un deceniu.

Ultima oră