Țeparii cu lucrări de renovare lovesc din nou la Sibiu. Clientă sfidată de constructor

O sibiancă acuză un constructor că „i-a dat țeapă” după ce acesta ar fi luat bani pentru lucrare, pe care mai apoi nu a mai putut-o onora. Constructorul, pe de altă parte, spune că a întâmpinat probleme la alte lucrări și din acest motiv a trebuit să amâne lucrarea pentru care fusese deja plătit.

Roxana își dorea să renoveze interiorul casei, iar pentru această lucrarea s-ar fi împrumutat 10.000 de euro, bani pe care i-a dat direct constructorului. Pentru că stă în chirie, sibiancă a crezut că odată ce îi va da toți banii, acesta s-ar grăbi să termine lucrările pentru ca familia să se mute cât mai repede. Așteptările Roxanei nu s-au îndeplinit, constructorul luând banii în luna martie a anului trecut, iar până în prezent nu a început lucrările. Mai mult, femeia spune că a fost mințită de nenumărate de ori de către constructorul sibian.

Potrivit contractului semnat de ambele părți, constructorul ar fi trebuit să facă șapă la pivniță, parter și etaj, să renoveze tavanele și să gletuiască și să zugrăvească interiorul casei. În contract mai apare și că trebuia să se construiască o terasă pentru scări. Niciuna dintre lucrările prevăzute în contract nu au fost efectuate până în ziua de azi, chiar dacă suma de 10.000 de euro a fost încasată de constructor.

„I-am dat 10.000 de euro în martie 2023. Trebuia să îmi amenajeze interiorul casei, dar nu a făcut nimic și acum nu îmi mai răspunde la telefon. Eu am împrumutat banii  pentru a termina casa. Odată i-a spus la telefon că nu avem ce să îi facem. Eu m-am bucurat că termin casa și mă pot muta cu copiii, dar nu mă așteptam să nu îmi mai răspundă la telefon. De doi ani de zile îmi zice că îmi aduce materiale de construcție. Acum trei săptămâni a zis că vine cu materialele și mi-a zis să chem oameni care să îl ajute. Au venit oamenii la lucru și el nu a mai venit cu materiale și nici la telefon nu mi-a mai răspuns. M-a blocat peste tot”, spune păgubita.

„Nu neg nimic”

Constructorul nu neagă acuzațiile, însă spune că săptămânile viitoare va livra materialele de construcție. ”Nu neg nimic. Nu cred că este o soluție să mă dea la presă, cred că ar trebui să mă atace în instanță. I-am spus să aibă răbdare și dacă nu, să mă dea în judecată. Lucram în mai multe locuri și am rămas la ea restant. M-am întâlnit cu ea acum trei săptămâni și i-am spus că mă apuc de treabă. I-am scris să aibă răbdare. Cel târziu săptămâna viitoare o să livrez toate materialele pentru șapă”, a declarat Marcel D.

 

 

 

Ultima oră