Proiect pentru prevenirea traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabili, demarat la Sibiu
Sursă foto: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu / Facebook

În perioada septembrie 2024 – martie 2025, Asociația A.L.E.G. și Asociația de Poveste desfășoară proiectul „Prevenirea eficientă a exploatării și a traficului de persoane în rândul tinerilor vulnerabili”, finanțat de Guvernul Marii Britanii prin intermediul Ambasadei Marii Britanii în România.

Proiectul își propune să îmbunătățească practicile din domeniul protecției copilului pentru a răspunde mai bine nevoilor de prevenire a exploatării și traficării tinerilor din grupuri vulnerabile, în special cei din centrele de plasament. Acest demers vizează educarea specialiștilor care lucrează cu tinerii și dezvoltarea de activități educative pentru a spori siguranța acestora și a le oferi suport în situații de risc.

Astăzi, copiii și tinerii de la Centrul de Plasament „Gulliver” din Sibiu au participat la implementarea activităților proiectului, inclusiv la o simulare a scenariilor legate de traficul de persoane. La eveniment au fost prezente Christine Smart și Maria Petrescu de la Ambasada Marii Britanii la București, alături de reprezentanți ai Asociațiilor A.L.E.G. și de specialiști din cadrul DGASPC Sibiu.

Ultima oră