Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara

Cetatea Cisnădioara va fi locul unei călătorii istorice între 27 și 29 septembrie 2024, când va găzdui festivalul medieval „Zilele Sf. Mihail”. Acest eveniment anual aduce la viață valorile și frumusețea Evului Mediu, fiind dedicat tinerilor, familiilor cu copii, pasionaților de istorie și celor care doresc să evadeze din agitația urbană.

Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara

Festivalul transformă Cetatea Cisnădioara într-un loc de poveste, oferind vizitatorilor oportunitatea de a experimenta viața medievală prin diverse activități și demonstrații. Printre atracțiile evenimentului se numără cavaleri care își demonstrează abilitățile de luptă, călugări care împărtășesc secretele cetății, uriași pe picioroange care încântă copiii, meșteșugari care dezvăluie tainele meșteșugurilor de altădată, și arcași care învață participanții să tragă cu arcul.

Programul festivalului include jocuri și întreceri, prezentări interactive, scenete, demonstrații de lupte și tras cu arcul, ateliere meșteșugărești, vânătoare de comori și jocuri de rol. Vizitatorii vor avea ocazia să testeze îndemânarea în atelierele meșteșugărești, să participe la jocuri competitive și să descopere povestiri istorice prin scenete.

Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara

Ajuns la cea de-a patra ediție, festivalul a cunoscut o creștere de 39% la ultima ediție și este organizat de grupul de reconstituire medievală Anacronism din Sibiu, care aduce în fiecare an noutăți. Anul acesta, grupul va recrea procesul istoric de turnare a podoabelor și bijuteriilor din bronz și va spune povestea Bulei Andreanum, un document important din istoria Transilvaniei.

Cetatea Cisnădioara, situată la 12 km de Sibiu, oferă o panoramă spectaculoasă și se păstrează neschimbată de-a lungul timpului. Aici se află Basilica Sf. Mihail, un important centru de pelerinaj în Evul Mediu, dedicată Arhanghelului Mihail.

Pentru o experiență medievală autentică și o incursiune fascinantă în trecut, vizitați „Zilele Sf. Mihail” la Cetatea Cisnădioara, între 27 și 29 septembrie!

Festival Medieval în cetatea de la Cisnădioara

Ultima oră