A murit Totò Schillaci. Doliu în fotbalul din Italia
foto Goal.com

Totò Schillaci, idolul naționalei italiene din anii 90, supranumit „eroul nopților magice”, a murit la vârsta de 59 de ani, informează agenția presă ANSA, citează Mediafax.

Fostul fotbalist fusese internat în stare gravă pe 7 septembrie în secția de pneumologie a spitalului Civico din Palermo.

Fotbalul italian își ia rămas bun de la Salvatore Schillaci, care s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul, notează agenția italiană.

Totò Schillaci a rămas în memoria fanilor italieni după Campionatul Mondial de fotbal Italia 90, când, din postura de rezervă, a reușit să se impună repede ca titular și să devină golgheterul competiției, într-o ediție la care a jucat alături denume legendare precum Baggio, Baresi, Vialli, Maldini sau Ancelotti și în care Italia a fost eliminată în semifinală, la penalty-uri, de Argentina lui Maradona.

Salvatore Schillaci s-a născut la Palermo la 1 decembrie 1964.

El s-a retras din fotbal în 1999. După ce a agățat ghetele în cui, Schillaci s-a întors la Palermo unde, în 2001, a candidat pentru funcția de consilier municipal din partea Forza Italia. Ales, a demisionat după câțiva ani. În 2004, a participat la reality show-ul „L’isola dei famosi”, iar în 2008 a luat parte la filmul „Amori bugie e calcetto” (Dragoste, minciuni și fotbal) împreună cu alți foști fotbaliști.

În 2011, a jucat rolul unui șef mafiot într-un episod din „Squadra antimafia – Palermo oggi”, iar în 2016 împreună cu Andrea Mercurio a publicat autobiografia „Goal is everything”.

Ultima oră