O asociație din Sibiu strânge fonduri pentru persoanele afectate de inundațiile din Galați
Sursa foto: Monitorul de Galați

O asociație din Sibiu sare în ajutorul persoanelor afectate de inundațiile din Galați și Vaslui. Filiala județeană a „Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere” organizează o strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie.

Asociația sibiană a lansat un apel umanitar pentru ajutarea persoanelor afectate de inundații în județele Galați și Vaslui. Filiala județeană a „Asociației Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere” lansează o campanie de ajutorare a persoanelor care au de suferit de pe urma inundațiilor puternice provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. Cele mai afectate județe sunt Galați și Vaslui, unde peste 5.000 de gospodării au fost afectate și sute de persoane au fost evacuate.

„Imaginile cu dezastrul lăsat de ape în județele Moldovei m-au impresionat și au impresionat mulți români. Am constatat că sunt multe comentarii peste tot, păreri de rău pentru suferință, dar este mare nevoie de implicare și solidaritate. Asociația noastră lansează un apel umanitar prin care vă roagă la mobilizarea tuturor membrilor din filiala noastră județeană și a celor din Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere sibiene să participe cu ce pot la donații de bani, alimente neperisabile, apă, haine, cizme pentru sinistrații din localitățile județului Galați, grav afectați de inundații”, transmit reprezentanții asociației.

Pentru cei care vor să facă donații în bani pot dona în contul deschis la Banca Transilvania, filiala Sibiu: RO89BTRLRONCRT0CP9714901 cu mențiunea ”PENTRU SINISTRAȚI”. „Oamenii nu au curent de vineri noaptea, mâncarea s-a stricat prin frigidere, nu au apă potabilă, mulți stau încă cu casele sub ape și noroi, pierzând tot ce aveau acolo. Din puțin, câte puțin, putem ajuta”, a transmis președintele asociației, Petru Bejenaru.

Ultima oră