Militarii în rezervă și polițiștii din penitenciare protestează pentru majorări de salarii
foto Observatornews

Marți, 17 septembrie 2024, militarii în rezervă și polițiștii de penitenciare vor organiza proteste în fața sediilor centrale ale PSD și PNL, începând cu ora 11.00. Aceștia reclamă că au fost „mințiți” și „umiliți” de actuala clasă politică și cer „dreptul la un trai decent, la demnitate și onoare”.

Protestul este o reacție la întârzierile repetate în actualizarea pensiilor militare cu solda de grad a personalului activ, o promisiune care a fost amânată fără justificare. De asemenea, protestatarii sunt nemulțumiți de comentariile recente ale lui Marcel Ciolacu, care au exacerbat tensiunile dintre rezerviști și establishmentul politic. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a declarat că polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare își cer drepturile într-un mod democratic, nu „urlă cu nesimțire”, scrie presa națională.

Membrii FSANP îi acuză pe ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și pe secretarul general al PSD, Paul Stănescu, de „manipulare și dezinformare” a polițiștilor și militarilor. În plus, aceștia afirmă că întâlnirile promise cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost o „strategie politică” de tergiversare și că liderii politici nu au avut curajul să se întâlnească cu reprezentanții acestora.

În contextul acestui protest, FSANP anunță că, la începutul lunii octombrie, vor avea loc și alte proteste, de data aceasta la sediile Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Finanțelor, Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita soluționarea cererilor și îmbunătățirea condițiilor pentru polițiști și militarii în rezervă.

Ultima oră