Atac în Parlamentul României. Un bărbat a incendiat una din intrări (video)

Marți după-amiază, un incident de securitate a avut loc la Palatul Parlamentului, unde un bărbat a aruncat benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaților.

Angajații clădirii au intervenit rapid, stingând focul cu extintoare înainte să ajungă pompierii. O angajată, stropită cu combustibil, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale. Zona a fost evacuată, iar poliția cercetează cazul pentru a identifica autorul.

Sute de persoane evacuate

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate marți din Parlament, după ce un vizitator ar fi provocat un incendiu. Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost sesizați, prin apel la 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

Din primele cercetări ale polițiștilor s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informații, nu există persoane rănite. Intervenția este în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, transmite ISU București-Ilfov.

Ultima oră