Vești bune de la meteorologi. Se încălzește vremea în Transilvania

Vremea se încălzește de marți în aproape toată țara, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni publicată luni de ANM.

Media zilnică a temperaraturilor maxime va crește treptat, de la 20 de grade în prima zi, până spre 23 de grade în 18 septembrie, valoare ce se va menține cu mici variații până spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea o medie cuprinsă între 6 și 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregista în depresiunile intramontane (minime de 1…2 grade), în perioada 20 – 22 septembrie.

Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala la începutul perioadei (16 – 18 septembrie) și cu o probabilitate în creștere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

Cum va fi vremea la munte

În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, apoi va crește la 14 grade, valoare ce se va menține fără variații importante până spre finalul lunii septembrie. În primele dimineți vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi în general de 5…6 grade.

Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 – 19 septebrie) și cu o probabilitate în creștere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

Ultima oră