Trei șoferi prinși la volan cu alcoolemie mare. ”Campionul”, un sibian ”capturat” de polițiști în Șelimbăr
foto arhivă

În perioada 13-15 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au desfășurat o serie de controale pentru asigurarea siguranței pe drumurile din județ.

Acțiunile s-au soldat cu 10 infracțiuni constatate la regimul circulației, 30 de permise de conducere reținute și 20 de certificate de înmatriculare retrase. Totodată, au fost aplicate 480 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 278.000 de lei. În cadrul acestor controale, polițiștii au efectuat peste 800 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, pentru a depista conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Șofer prins băut la volan în Copșa Mică

La data de 14 septembrie, în jurul orei 23:30, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN 14, în zona orașului Copșa Mică. La volan se afla un bărbat de 26 de ani, din localitatea Șeica Mică. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei exacte. Poliția Orașului Copșa Mică a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele și a aplica măsurile legale corespunzătoare.

Șofer cu alcoolemie de 0,82 mg/l depistat în Mediaș

La data de 15 septembrie, în jurul orei 09:15, polițiștii din Mediaș au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Stadionului din municipiu. Șoferul, un localnic în vârstă de 46 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz, bărbatul a fost însoțit la spital pentru recoltarea probelor biologice. Poliția Mediaș a inițiat cercetări pentru a stabili detaliile cazului și a dispune sancțiunile necesare.

Sibian prins băut la volan în Șelimbăr, cu aproape 1 mg/l alcool în aerul expirat

Pe 16 septembrie, în jurul orei 02:30, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un autoturism care circula pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr. La volan se afla un bărbat de 59 de ani, din municipiul Sibiu. Testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care șoferul a fost dus la spital pentru prelevarea probelor biologice. Poliția Municipiului Sibiu a deschis o anchetă pentru aplicarea măsurilor legale.

Ultima oră