Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Un bărbat a fost reținut (video)
foto Profimedia

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost reținut duminică în legătură cu posibila tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida. El este un constructor independent de locuințe la prețuri accesibile din Hawaii, scrie CNN.

Bărbatul posta pe rețelele de socializare cu privire la politică și la evenimentele curente, criticându-l uneori pe fostul președinte.

Ryan Wesley Routh, pe care autoritățile îl suspectează că plănuia să îl atace pe fostul președinte în timp ce acesta juca golf, a postat comentarii pe un cont X legat de el făcând referire la tentativa de asasinat asupra lui Trump din iulie, scrie Mediafax.

Routh i-a etichetat pe președintele Joe Biden și pe vicepreședintele Kamala Harris, în postări separate, încurajându-i să îi viziteze pe cei răniți la miting.

„Tu și Biden ar trebui să-i vizitați pe răniții din spital de la mitingul lui Trump și să participați la funeraliile pompierului ucis. Trump nu va face niciodată nimic pentru ei”, a scris el într-o postare adresată lui Harris.

Într-o postare din aprilie pe X, etichetând contul de președinte al lui Biden, el a scris că echipa lui Biden ar trebui să fie: „numită ceva de genul KADAF. Păstrați America democratică și liberă. Cea a lui Trumps ar trebui să fie MASA … să-i facă pe americani sclavi din nou stăpâni. DEMOCRAȚIA este pe buletinul de vot și nu putem pierde”.

De asemenea, Ryan Wesley Routh, el și-a exprimat sprijinul puternic pentru Ucraina în zeci de postări pe X în 2022, spunând că este dispus să moară în luptă și că „trebuie să ardem Kremlinul până la temelii”.

„Sunt dispus să zbor la Cracovia și să merg la granița Ucrainei pentru a mă oferi voluntar, pentru a lupta și pentru a muri… Pot fi un exemplu că trebuie să învingem”, a spus Routh într-o postare pe X în martie 2022.

Routh și-a folosit apoi contul personal de Facebook anul trecut pentru a încuraja străinii să lupte în război. El a încercat să înroleze recruți afgani într-o avalanșă de postări, începând din octombrie 2023, prezentându-se ca o legătură neoficială pentru guvernul ucrainean.

„Soldați afgani – Ucraina este oarecum interesată de 3.000 de soldați, așa că am nevoie ca fiecare soldat care are pașaport să-mi trimită o copie a pașaportului său pentru a-l trimite în Ucraina”, a scris el într-o astfel de postare, care a fost publicată în engleză și pașto (limbă vorbită în special în Afganistan)

YouTube video

Ultima oră