Se apropie debutul Sibiu Opera Festival. Aproape 20 de spectacole programate

Cea de-a XXIII-a ediție a Sibiu Opera Festival va începe joi, 26 septembrie 2024, și se va desfășura până sâmbătă, 12 octombrie 2024, la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia. Festivalul va aduce în prim-plan o serie de spectacole de operă, operetă, musical și balet, cu participarea unor trupe și interpreți renumiți din țară și străinătate.

Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul reunește cele mai importante teatre lirice din România, inclusiv Opera Națională București, Opera Națională Română Iași, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Opera Brașov, și Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați. De asemenea, Filarmonica de Stat Sibiu va fi și gazda festivalului, contribuind la succesul evenimentului.

Printre atracțiile festivalului se numără cursurile de măiestrie, concursul de canto și programul „Take an Opera Break”, care oferă tinerelor talente oportunitatea de a studia cu artiști consacrați și de a performa alături de o orchestră profesionistă.

Programul festivalului include spectacole de operă, operetă, musical, balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied și arii din opere. Evenimentele vor avea loc în spații consacrate, cum ar fi Sala Thalia și Centrul Cultural „Ion Besoiu”, dar și în locații neconvenționale.

Pentru această ediție, festivalul va aduce la Sibiu peste 500 de artiști din România și din străinătate, inclusiv dirijori, soliști, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă și balet, precum și colective artistice de top.

Detalii bilet: Biletele pentru spectacole sunt disponibile pe site-ul oficial al Filarmonicii de Stat Sibiu și la punctele de vânzare autorizate.

Ultima oră