Scandal la Spitalul din Cisnădie. Un bărbat simulează ca ar fi fost călcat peste picior de o mașină de poliție (video)

Un incident la Spitalul Orășenesc Cisnădie a dus la acuzații serioase împotriva poliției, după ce un bărbat a pretins că a fost rănit de autospecială.

Scandal la Spitalul din Cisnădie. Un bărbat simulează ca ar fi fost călcat peste picior de o mașină de poliție (video)

În jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au fost solicitați de personalul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Orășenesc Cisnădie. Aceştia au trebuit să intervină pentru a calma un bărbat agresiv verbal care filma în incinta secției medicale. Incidentul s-a soldat cu acuzații din partea bărbatului, dar și cu clarificări din partea poliției, susținute de înregistrările camerelor de supraveghere.

Bărbatul filma și făcea gălăgie în UPU

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, intervenția polițiștilor a fost solicitată după ce un bărbat de 54 de ani, localnic, a avut un conflict verbal cu personalul medical și a început să filmeze în interiorul secției. „Bărbatul era agresiv verbal și filma în interiorul unității medicale, pe fondul unui conflict cu personalul,” a precizat purtătorul de cuvânt.

 

Polițiștii s-au deplasat rapid la fața locului. Au încercat să detensioneze situația, invitându-l pe bărbat să părăsească spitalul. Acesta a fost cooperant, ieșind în curtea spitalului, însă evenimentele au luat o altă întorsătură.

 

Acuzațiile bărbatului și imaginile video

După ce a ieșit în curtea spitalului, bărbatul a susținut că a fost rănit de autospeciala de poliție în momentul în care aceasta a plecat din curte. Ulterior, acesta a postat un videoclip pe rețelele de socializare, afirmând că polițiștii l-ar fi călcat pe picior cu roata mașinii. În postare, el acuză polițiștii de abuz și neglijență.

 

Totuși, Elena Welter a declarat că „imaginile de pe camerele de supraveghere arată clar că bărbatul s-a apropiat intenționat de autospecială și și-a pus singur piciorul în fața roții, simulând o presupusă vătămare corporală”. De asemenea, bărbatul a refuzat îngrijirile medicale imediat după incident, ceea ce ridică semne de întrebare asupra veridicității acuzațiilor sale.

După incident, bărbatul a plecat din curtea spitalului la volanul propriului autoturism, fără a suferi vreo vătămare reală. În ciuda tensiunilor, nu au fost aplicate sancțiuni. „Nu au fost aplicate sancțiuni, iar persoana a părăsit zona fără alte incidente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

Deși bărbatul a încercat să atragă atenția asupra presupusei sale vătămări prin intermediul rețelelor de socializare, imaginile de pe camerele de supraveghere contrazic declarațiile acestuia. Incidentul scoate în evidență provocările pe care le întâmpină forțele de ordine în astfel de situații și necesitatea verificării obiective a acuzațiilor aduse.

Ultima oră