Complex imobiliar în Șura Mică pe terenul unei foste ferme de porci. Se construiesc mai multe case
Captură Google Maps

Un nou complex imobiliar va fi amenajat în apropiere de municipiul Sibiu. Se vor construi mai multe case, dar și spații destinate comerțului pe un teren aflat în Șura Mică. 

SC Instal Saniterm SRL a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu un proiect privind dezmembrarea, realizarea de amenajări exterioare și circulații auto și pietonale, precum schimbarea destinației unui imobil în locuințe semicolective, cât și construirea de case. Proiectul propune, mai exact, amenajarea unui complex imobiliar pe un teren aflat în comuna Șura Mică din județul Sibiu. 

Zona studiată în proiect, situată pe DJ 106B, va fi dezmembrată în 21 de loturi ce vor cuprinde următoarele funcțiuni: pe loturile 1-7 vor fi construite locuințe unifamiliale, pe loturile 8 și 9 vor fi amenajate spații pentru comerț, pe loturile 10-13 vor fi construite locuințe unifamiliale, pe lotul 14 vor fi amenajate locuințe semicolective cu 4 unități locative, lotul 15 va fi destinat amenajării unui drum privat, lotul 16 va deveni drum public, pe loturile 17-20 se vor amenaja zone verzi, iar lotul 21 va fi cedat Primăriei Șura Mică pentru lărgirea drumului public existent. 

„Investiția vine în întâmpinarea politicii administrative locale de încurajare a dezvoltării zonei prin schimbarea destinației în teren pentru locuințe, comerț și servicii. (…) Rolul investiției este de a contribui la armonizarea cu celelalte proiecte ale primăriei aflate în derulare. Practic, prin realizarea acestui proiect se extinde și dezvoltă infrastructura, având impact pozitiv din punct de vedere al mediului, dar și din punct de vedere economic”, este justificată necesitatea proiectului. 

Complex imobiliar în Șura Mică pe terenul unei foste ferme de porci. Se construiesc mai multe case

Case noi lângă Sibiu

Terenul pe care vor fi construite imobilele se află pe Șoseaua Sibiului, nr. 41 A (DJ 106B), în partea sud-vestică a localității Șura Mică. În această zonă în trecut exista o fermă de porci, care și-a încheiat activitatea în 1990. 

Proiectul propune realizarea a patru locuințe semicolective cu câte patru unități locative, fiecare cu un nivel de înălțime P+M. În plus, se vor construi 13 case. 

Patru dintre case vor avea un regim de înălțime P+M și vor fi compuse din: parter cu terasă intrare, hol, baie, cameră de zi + bucătărie, cameră tehnică, cameră și scară de acces la mansardă. În mansardă sunt prevăzute a se amenaja trei dormitoare și două băi. 

Alte patru case vor avea un regim de înălțime P+E și vor avea o cameră de zi cu bucătărie, un hol, o baie, o cameră tehnică și o terasă. Etajul va fi compus din hol, două dormitoare, două dressinguri și o baie. 

Proiectul prevede și construirea a cinci case cu regim de înălțime Dp+P+E. La demisolul parțial se va amenaja spațiul de depozitare și pivnița, iar la parter o terasă, o baie, camera de zi, bucătăria și camera tehnică. La etaj se vor amenaja trei dormitoare, un hol, o baie și un dressing. 

Proiectul prezentat are propusă parcurgerea a patru etape principale: pregătirea documentațiilor de atribuire pentru procedurilor de achiziție (1 lună); desfășurarea activității de achiziții (2 luni); execuția lucrărilor (12 luni); asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor (12 luni); supervizarea lucrărilor (2 luni); efectuarea auditului proiectului (1 lună). 

Ultima oră