CFR Călători cumpără primele locomotive din ultimii 30 de ani. Sunt fabricate în România
foto clubferoviar.ro

La fabrica de locomotive Softronic din Craiova, unde tradiția fostei Electroputere continuă, se fac pași importanți pentru modernizarea transportului feroviar din România. Deși majoritatea producției fabricii a fost destinată exportului, anul acesta CFR Călători a comandat pentru prima dată în ultimii 30 de ani locomotive fabricate local.

Cristian Prundeanu, directorul Softronic, a declarat că statul român a decis să achiziționeze 19 locomotive noi, cu fonduri din PNRR, începând astfel o colaborare semnificativă cu industria feroviară națională. Prima locomotivă este deja gata de probe preliminare și urmează să fie livrată către CFR Călători, iar a doua se află într-un stadiu avansat de montaj, scrie Euronews.

Fabrica Softronic produce lunar două locomotive, iar procesul de asamblare al unui motor durează aproximativ 56 de ore. Aceste locomotive, care vor avea parametri tehnici și funcționali identici cu cei ai unei locomotive noi, sunt un semn al progresului în modernizarea infrastructurii feroviare din România.

Ultima oră