oferă două ore pe săptămână pentru a face diferența în viața tinerilor din centrele de plasament din județul sibiu

Asociația De Poveste sprijină încă din 2017 copii și tinerii din centrele de plasament din Orlat, Turnu Roșu, Gulliver, Prichindelul și căsuța de tip familial Dalia, reușind astfel să ajungă la peste 100 de copii și tineri instituționalizați. 

oferă două ore pe săptămână pentru a face diferența în viața tinerilor din centrele de plasament din județul sibiu

ONG-ul formează anual persoane care să petreacă timp alături de copiii instituționalizați. Voluntarii îi ajută pe tineri la teme, organizează activități recreative și educaționale și îi însoțesc în excursii. Adițional programului de voluntariat, asociația oferă tinerilor din centrele de plasament sesiuni săptămânale de psihoterapie și art-terapie, organizează ieșiri și excursii, workshop-uri pe diverse teme, cursuri de programare, teatru și cor și sprijin privind orientarea în carieră.

Voluntarii Asociației De Poveste petrec săptămânal câte două ore într-un centru de plasament din județul Sibiu, în echipe de 2 sau 3 persoane. Persoanele interesate nu au nevoie de abilități speciale sau experiență în lucrul cu copiii, deoarece asociația oferă un training inițial și susținere pe toată perioada de desfășurare a activității. E suficient să fiți o persoană dornică să ajute, empatică, înțelegătoare și receptivă la nevoile celor din jur.

Programul vizitelor în centre e stabilit de comun acord, în funcție de disponibilitatea voluntarilor și a copiilor, iar contractul de voluntariat se semnează pentru perioada noiembrie 2024 – mai 2025, cu posibilitate de prelungire. Voluntarii își aleg singuri activitățile pe care doresc să le desfășoare în centre, în funcție de nevoile și specificul tinerilor cu care urmează să lucreze. Asociația organizează periodic workshopuri de formare, pune la dispoziție resurse materiale și de învățare foarte variate (jocuri, cărți, diverse materiale și manuale cu activități), dar oferă și sprijin personalizat voluntarilor care au nevoie de ajutor în stabilirea activităților.

Suplimentar, pentru voluntari și personalul centrelor de plasament oferă suport specializat prin întâlniri de grup cu psihoterapeutul organizației, dar și întâlniri recreative și de dezvoltare personală.

Persoanele interesate să devină voluntari trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://asociatiadepoveste.ro/get-involved/volunteer, până la data de 23 septembrie 2024.

Informații suplimentare se pot obține la adresa contact@asociatiadepoveste.ro sau pe www.asociatiadepoveste.ro.

oferă două ore pe săptămână pentru a face diferența în viața tinerilor din centrele de plasament din județul sibiu

Ultima oră