Foto: Ștefan Cojocaru

Compania aeriană FlyLili a anunțat că a revizuit rețeaua sa de rute și a decis să scoată de la vânzare biletele pentru toate zborurile care urmau să fie operate de la București, Iași și Sibiu. Potrivit boardingpass.ro, această decizie a fost luată pe 13 septembrie 2024, fără a oferi detalii clare privind motivele din spatele acestei schimbări.

FlyLili trebuia să inaugureze mai multe rute noi la sfârșitul lunii septembrie și în octombrie, însă toate aceste zboruri au fost anulate. Printre acestea se numără zborurile dintre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București și aeroporturile din Iași și Munchen, precum și rutele între Iași și Munchen, care trebuiau să înceapă la 29 septembrie.

De asemenea, compania aeriană a renunțat la patru rute care erau planificate să fie operate de la Aeroportul Internațional Sibiu începând cu luna octombrie, după ce deja suferiseră mai multe amânări. Aceste rute includeau zboruri spre destinații din Italia, Spania și Germania, cum ar fi Nuremberg, Stuttgart, Roma și Barcelona.

Decizia de a anula toate cele șapte rute care urmau să fie operate de la București, Iași și Sibiu a luat prin surprindere mulți pasageri, mai ales că nu a fost oferită nicio explicație oficială din partea FlyLili. Deocamdată, rămâne neclar dacă FlyLili va încerca să lanseze aceste rute în viitor.

Aceste anulări nu sunt primele de acest fel pentru FlyLili. Compania a renunțat, în trecut, la alte rute planificate, precum Sibiu-Milano, Brașov-Milano și Brașov-Bologna, înainte de inaugurarea lor. Totodată, zborurile dintre Salonic și Brașov au fost suspendate după doar câteva săptămâni de operare.

Anulările recente ridică semne de întrebare cu privire la viitorul operațiunilor FlyLili, mai ales având în vedere amânările și retragerile repetate de pe rute cheie. Pasagerii care și-au achiziționat deja bilete sunt sfătuiți să contacteze compania pentru a afla detalii despre rambursarea biletelor sau despre alte alternative de călătorie

Ultima oră