Cinci persoane au murit în urma inundațiilor din județul Galați. Un sat a fost înghițit de ape (video)

Cinci persoane au murit, sâmbătă, din cauza ploilor abundente din județul Galați, informează ISU Galați. Sunt cinci persoane care au decedat din cauza viiturilor din județul Galați, citează Mediafax.

Este vorba despre un bărbat în localitatea Pechea, unul în Drăgușeni, cu lividități cadeverice de două zile, două femei de 86 ani și 96 ani la Costache Negri și o femeie de 75 de ani la Corod.

Județele Galați și Vaslui sunt sub avertizare cod roșu de ploi abundente, inundații și viituri. În localitatea Cudalbi, situația este deosebit de gravă, apa atingând o înălțime de aproximativ 1,5 metri.

„Manifestarea fenomenelor hidrometeorologice extreme a generat, din nefericire, decesul a 4 persoane (1 din localitatea Pechea, 1 din localitatea Drăgușeni,1 din localitatea Costache Negrii și 1 din localitatea Corod). În urma verificărilor efectuate de organele abilitate a 5-a victimă nu a decedat din cauza efectelor meteo, ci din alte cauze, fiind decedată de două zile”, precizează IGSU.

YouTube video

Sute de apeluri la 112

Peste 550 de apeluri la 112 au fost efectuate de vineri seara în Galați și peste 120 în Vaslui pentru a semnala urgențe cauzate de ploi abundente, inundații și viituri sau probleme medicale în mai multe zone din cele două județe, potrivit STS.

„În contextul atenționărilor de vreme severă, de ieri seară, ora 21:00 și până la ora 11:00 în cursul zilei de astăzi, operatorii STS din Centrul 112 Galați au preluat și procesat peste 550 de apeluri”, potrivit STS.

De asemenea, la nivelul Centrului 112 Vaslui au fost procesate peste 120 de apeluri.

„Apelurile semnalau urgențe cauzate de ploi abundente, inundații și viituri sau probleme medicale în mai multe zone din cele două județe. Cazurile au fost transferate în principal către ISU-SMURD și Ambulanță. Având în vedere numărul mare de apeluri, STS a asigurat condițiile tehnice și operaționale pentru preluarea tuturor apelurilor de urgență, iar împreună cu agențiile de intervenție a adaptat fluxurile de gestionarea a cazurilor anunțate la 112”, se menționează în finalul informării.

Cinci persoane au murit în urma inundațiilor din județul Galați. Un sat a fost înghițit de ape (video)

Ultima oră