Un sibian proaspăt ieșit din pușcărie reținut din nou după ce a dat o spargere într-o casă din oraș

Un sibian în vârstă de 51 de ani, recidivist, liberat condiționat din penitenciar în luna martie 2024, a dat mai multe spargeri în diferite imobile din Sibiu. Bărbatul se află acum în arest preventiv.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu se desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, pe timpul nopții și prin escaladare prin violare de domiciliu și o infracțiune de tentativă la furt calificat. Un bărbat din Sibiu, recidivist, a fot prins după ce a dat mai multe spargeri într-un imobil din Sibiu.

În data de 01.08.2024, în jurul orei 21:55, sibianul de 51 de ani a pătruns prin escaladarea gardului în curtea imobilului în care domiciliază persoana vătămată situat în municipiul Sibiu. Acesta a intrat în imobil pe ușa neîncuiată și a sustras suma de 855 lei din geanta de umăr a persoanei vătămate, geantă care se afla pe un scaun din holul de acces în locuință.

În data de 27.08.2024, la aceeași oră, bărbatul a pătruns, din nou, într-un alt imobil prin escaladarea gardului în curtea, respectiv în imobilul în care domiciliază persoana vătămată și a deschis ușa de acces neasigurată în imobil cu scopul de a sustrage bunuri din locuință, însă a părăsit acest imobil fără a sustrage vreun bun.

În aceeași zi, în jurul orei 23:00, același bărbat a pătruns prin escaladarea gardului în curtea unui alt imobil în care domiciliază persoana vătămată. Acesta a intrat pe ușa neîncuiată în holul imobilului și a sustras un portofel ce conținea suma de 200 lei și mai multe carduri.

Ca urmare a măsurilor dispuse de organele de urmărire penală făptuitorul a fost identificat ca fiind un cetățean român, cu reședința în Sibiu, vârsta de 51 de ani, recidivist, liberat condiționat din penitenciar în luna martie 2024. Față de suspect, organele de cercetare penală au dispus, în data de 09.09.2024, măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

 În data de 10.09.2024, ca urmare a solicitării formulate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările se află în desfășurare.

 Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Ultima oră