Sibiul sub cod galben de ploi și rafale de vânt

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare meteorologică importantă pentru următoarele 24 de ore. Este în vigoare un Cod Portocaliu de ploi torențiale, valabil până sâmbătă după-amiază, și un Cod Galben de instabilitate atmosferică, ce afectează o mare parte din țară.

Cod Portocaliu este valabil între 13 septembrie, ora 18:00, și 14 septembrie, ora 15:00, pentru județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava. În aceste zone, se așteaptă averse torențiale cu cantități de apă între 40 și 60 l/mp, iar izolat, cantitățile pot depăși 70-80 l/mp.

Cod Galben este în vigoare între 13 septembrie, ora 15:00, și 14 septembrie, ora 18:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei. În aceste regiuni se vor înregistra descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de până la 65 km/h și averse cu acumulări de 20-25 l/mp, izolat peste 40-50 l/mp.

ANM subliniază că fenomene de vreme instabilă se vor semnala și pe arii restrânse în restul țării vineri. Cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți și să ia măsuri de precauție în fața condițiilor meteorologice severe.

Ultima oră