Petru Robert, desemnat „Pompierul Anului 2023” la Sibiu (foto)

Plutonierul Petru Robert, desemnat „Pompierul Anului 2023” la Sibiu, în cadrul ceremoniei de Ziua Pompierilor din România.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită pe 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat o ceremonie specială, la care au participat reprezentanți ai autorităților locale, oficialități și membri ai comunității. Un moment deosebit al evenimentului a fost acordarea titlului de „Pompierul Anului 2023” plutonierului Petru Robert, un subofițer care a demonstrat constant curaj, devotament și profesionalism în misiunile sale.

Petru Robert face parte din echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu din toamna anului 2018, activând în cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu ca comandant de echipaj și conducător de autospeciale. De-a lungul celor aproape șase ani de activitate, acesta s-a remarcat prin implicare activă și determinare, dovedind zilnic dedicare și competență în toate misiunile pe care le-a avut de îndeplinit. Performanțele sale remarcabile au fost apreciate de conducerea inspectoratului, care a decis să-i acorde această distincție onorifică.

Petru Robert, desemnat „Pompierul Anului 2023” la Sibiu (foto)

În cadrul ceremoniei, Lt. col. Trefaș Lucian, inspectorul șef al ISU Sibiu, a transmis un mesaj de apreciere și recunoștință pentru toți pompierii, subliniind importanța muncii acestora în societate. „Astăzi, 13 septembrie, marcăm cu mândrie și respect Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată omagierii sacrificiului și dedicării noastre neclintite în slujba comunității. Este momentul în care ne adunăm pentru a sărbători nu doar istoria nobilă a pompierilor, dar și pentru a ne exprima profunda recunoștință pentru toți cei care și-au dat viața pentru a duce la îndeplinire misiunea încredințată”, a spus acesta.

Lt. col. Trefaș Lucian a evidențiat, de asemenea, rolul esențial al pompierilor într-o lume aflată în continuă schimbare, unde curajul, profesionalismul și empatia acestora fac diferența în momentele de criză. „Curajul arătat în fața pericolelor, profesionalismul de care dați dovadă și empatia cu care tratați fiecare situație sunt un exemplu deosebit pentru întreaga societate. Voi sunteți cei care aduc încredere și siguranță în momentele cele mai critice. Fiți mândri pentru că, deși de cele mai multe ori veniți murdari de la o intervenție, aveți una dintre cele mai curate meserii”, a adăugat acesta.

Petru Robert, desemnat „Pompierul Anului 2023” la Sibiu (foto) Petru Robert, desemnat „Pompierul Anului 2023” la Sibiu (foto)

Ultima oră