Detalii despre crima de la Racovița. Femeia de 69 de ani găsită ștrangulată și cu un căluș în gură (video)

Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, comisar șef de poliție Ciobanu Angelin a oferit, în cadrul unei declarații de presă, mai multe detalii despre crima de la Racovița. Potrivit acestuia, unul dintre tinerii suspectați și-a recunoscut fapta.

Luni, poliția din Sibiu a fost alertată printr-un apel la 112 cu privire la descoperirea cadavrului unei femei de 69 de ani într-o anexă a locuinței sale din localitatea Racovița. Femeia a fost găsită decedată de o rudă, care a anunțat autoritățile.

„În această dimineață, în jurul orei 7:50, I.P.J. Sibiu a fost sesizat de o femeie prin apel 1.1.2 cu privire la faptul că verișoara sa, în vârstă de 69 de ani, din localitatea Racovița, este decedată într-o anexă a locuinței. Ne-am deplasat la fața locului în regim de urgență și, întrucât s-a conturat suspiciunea rezonabilă că decesul femeii a rezultat în urma unei comiterii unei fapte cu violență, am demarat investigații complexe pentru identificarea presupușilor autori”, a transmis Șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu.

Femeia de 69 de ani, tâlhărită și mai apoi ucisă

Unul dintre suspecți și-a recunoscut fapta, respectiv tânărul de 21 de ani din Porumbacu de Jos. Mai mult, acesta ar fi fost o rudă îndepărtată cu femeia de 69 de ani, pe care a a gresat-o și, mai apoi, a ucis-o.

„Astfel, în urma activității specifice întreprinse, am stabilit faptul că într-un imobil de pe raza municipiului Sibiu se află principalul suspect de comiterea faptei, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. Ne-am deplasat la fața locului, unde a fost depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Porumbacu de Jos, asupra căruia au fost găsite mai multe bunuri aparținând victimei. Acesta a recunoscut comiterea faptei, relatând faptul că în cursul zilei de ieri, 13 septembrie, în jurul orei 15, ar fi pătruns în locuința victimei pe care o cunoștea, ar fi agresat-o fizic, după care ar fi sustras mai multe bunuri, printre care și un card bancar. Ulterior, tânărul s-ar fi deplasat în municipiul Sibiu, unde a fost depistat de colegii mei. În prezent, tânărul se află în custodia polițiștilor și este audiat cu privire la cele întâmplate, întrucât s-a conturat suspiciuni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, furt calificat și acces ilegal la un sistem informatic. Cercetările au fost preluate de către Parchet de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a transmis comisarul șef de poliție Ciobanu Angelin.

Femeia ar fi fost agresată, tâlhărită și mai apoi ștrangulată. „Au fost găsite mai multe bunuri personale ale victimei, iar pe cardul respectiv existau bani care au fost însușiți de către persoana în cauză. Victima a fost găsită într-o anexă gospodărească, având un căluș aplicat asupra feței, mai multe detalii urmând a fi stabilite în urma necropsiei.

Citește și: Femeie ucisă la Racovița. Doi tineri din Avrig și Porumbacu de Jos, principalii suspecți (foto, video)

 

Ultima oră