A murit Chad McQueen, actor din „Karate Kid” și fiul legendarului Steve McQueen

Chad McQueen, cunoscut pentru rolul său ca Dutch în filmele Karate Kid, a murit la vârsta de 63 de ani, anunță presa internațională. Vestea a fost confirmată de avocatul și prietenul său, Arthur H. Barens, care nu a dezvăluit cauza morții. Familia sa, inclusiv soția Jeanie și copiii Chase și Madison, au transmis un mesaj emoționant pe rețelele sociale, exprimând durerea pierderii unui tată devotat și soț iubitor.

Deși McQueen a debutat ca actor, cu un rol remarcabil în Karate Kid (1984) și continuarea sa, el a ales să-și urmeze pasiunea pentru curse auto, o moștenire de familie transmisă de tatăl său, Steve McQueen. După mai multe filme, a decis să se dedice exclusiv curselor, înființând compania McQueen Racing, care produce vehicule și accesorii personalizate. Chad McQueen a concurat la curse celebre, precum 24 de ore de Le Mans și 24 de ore de Daytona, dar și-a încheiat cariera de pilot după ce a suferit mai multe accidentări grave.

Pe lângă activitatea în motorsport, McQueen a contribuit la perpetuarea moștenirii tatălui său, producând două documentare despre viața și cariera acestuia: I Am Steve McQueen și Steve McQueen: The Man & Le Mans. În declarația sa, familia a subliniat faptul că Chad a transmis copiilor săi pasiunea pentru curse, iar aceștia vor continua nu doar moștenirea sa, ci și cea a celebrului Steve McQueen.

Chad McQueen era unicul fiu al lui Steve McQueen și Neile Toffel. El a lăsat în urmă soția sa, Jeanie, și trei copii: Chase, Madison și Steven, acesta din urmă fiind cunoscut pentru rolul său în serialul The Vampire Diaries.

Steve McQueen: Simbolul rebel al Hollywood-ului pasionat de curse

A murit Chad McQueen, actor din „Karate Kid” și fiul legendarului Steve McQueen

Steve McQueen, tatăl actorului din Kate Kid , Chad McQueen, a fost unul dintre cei mai emblematici actori ai anilor ’60 și ’70, cunoscut pentru stilul său nonconformist și charisma sa unică. Supranumit „Regele Cool-ului”, McQueen a jucat în filme clasice precum BullittThe Great Escapeși The Thomas Crown Affair. Pe lângă succesul său în cinematografie, Steve McQueen a fost și un pasionat pilot de curse, o pasiune pe care a transmis-o fiului său, Chad. McQueen a murit în 1980, dar rămâne o legendă a ecranului.

Ultima oră