Vremea joi la Sibiu. Va fi mai cald

Vremea va rămâne predominant răcoroasă în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudului Olteniei și Munteniei, unde temperaturile maxime vor ajunge la 30-31 de grade.

În Moldova și estul Transilvaniei, valorile termice vor fi apropiate de cele din ziua precedentă și de normalul climatologic, în timp ce în restul regiunilor vremea se va încălzi. Temperaturile maxime vor varia de la 20-21 de grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei, până la 30-31 de grade în sudul Olteniei și Munteniei. Temperaturile minime vor fi între 10 și 21 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde se vor înregistra valori de 6-7 grade.

În timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, posibil însoțite de descărcări electrice în Moldova, Maramureș, Transilvania, la munte și izolat în Muntenia și Dobrogea.

Cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp în mod izolat. Noaptea, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață în vest și sud-vest, unde vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare spre sfârșitul intervalului în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Se va semnala ceață pe alocuri dimineața și noaptea. Presiunea atmosferică va scădea în regiunile vestice.

Vremea la munte: Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Ziua va fi variabilă, cu înnorări temporare și ploi locale, posibil însoțite de descărcări electrice, iar noaptea va deveni variabilă. Cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp în mod izolat în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare spre sfârșitul intervalului în vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului.

Ultima oră