S-a stabilit cauza incendiului devastator de la depozitul de deşeuri din Viile Sibiului

În urma cercetărilor efectuate de autorități, a fost stabilită cauza incendiului izbucnit ieri dimineață la depozitul de deșeuri din Viile Sibiului.

Conform autorităţilor, incendiul a fost cauzat de autoaprinderea unei cantități mari de deșeuri textile depozitate pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați.

,,Cauza probabilă de izbucnire a incendiului de la depozitul de deșeuri a fost autoaprinderea.” a declarat sublocotenent Andreea Ștefan.

S-a stabilit cauza incendiului devastator de la depozitul de deşeuri din Viile Sibiului

Intervenția pompierilor, care a inclus cinci autospeciale de stingere, trei autocisterne și un buldoexcavator, a dus la localizarea rapidă a incendiului, fără riscul de propagare în zonele învecinate. Cu toate acestea, intensificările vântului și degajările masive de fum au impus emiterea unui mesaj RO-Alert pentru avertizarea locuitorilor din zonă.

Pompierii continuă să supravegheze zona afectată pentru a preveni reaprinderea, în contextul în care au ars aproximativ 200 de tone de deșeuri textile.

Autoaprinderea este un fenomen frecvent în astfel de depozite, unde deșeurile textile acumulate pot genera căldură internă suficientă pentru a declanșa un incendiu, în lipsa unei surse externe de foc.

Ultima oră