Proiectul sălii sportive a ULBS cu peste 5000 de locuri, bate pasul pe loc în continuare. Rector: „Este vorba de o decizie politică” (video)

Proiectul care vizează sibienii, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS, un proiect de peste 70 de milioane de euro nu a mai avansat. În cadrul conferinței de presă de joi, 12 septembrie, rectorul Sorin Radu a mărturisit că proiectul este acum „o decizie politică”.

Cu ocazia conferinței de presă rectorul Sorin Radu a vorbit despre proiectul de investiții Arena Universitară. „Proiectul Arenei Universitare nu mai depinde de universitate. Poate depinde de universitate doar în măsura în care eu și colegii mei de a avea capacitatea de a comunic public sau să sensibilizăm opinia publică și mai ales factorii politici care trebuie să ia această decizie mai ales că în fond este vorba despre o decizie politică, respectiv să pui sau să nu pui acel obiectiv de investiții, care se află într-o fază avansată, pe linia de finanțare. Eu cred în acel proiect pentru că atunci când l-am lansat nu a fost doar ideea mea, a fost ideea unei întregi echipe care nu a fost construită doar din universitari. M-am ferit întotdeauna să vorbesc de performanțe. Dacă dăm puțin timpul înapoi și vorbim de ceea ce îmi propuneam în 2020, când am venit la conducerea universității, cred că în momentul acela nici măcar 50 la sută din ceea ce avea să se întâmple, nu aveam să estimez pentru că au apărut o serie de provocări”, a spus dr. rector Sorin Radu.

În luna aprilie 2020, prin Hotărâre de Guvern, ULBS primise în administrare de la Ministerul Apărării  Naționale – AFT Sibiu terenul pe care ar urma să se construiască Arena Universitară. În urmă cu patru ani, respectiv în luna septembrie a anuli 2020 a fost depusă nota conceptuală a proiectului la Compania Națională de Investiții, iar în noiembrie 2020 proiectul propus de ULBS a fost cuprins în lista sinteză a CNI.

Conform studiului de fezabilitate, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS va avea o suprafață construită la sol de 15.396,60 mp (pe un teren în suprafață totală de 31.011 mp), cu un regim de înălțime de S+P+2E. Complexul este un spațiu sportiv multifuncțional cu o capacitate de 5016 de locuri, având ca destinație derularea de activități didactice, sportive, științifice, culturale etc.

Citește și: Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri a ULBS se extinde – Proiectul include și un hotel cu locuri de cazare

 

Ultima oră