Invitație la Maratonul Resuscitării. Învață să acorzi primul ajutor sâmbătă la Sibiu

Pe 14 septembrie, sâmbătă, Shopping City Sibiu va găzdui Maratonul Resuscitării, un eveniment organizat în colaborare cu Fundația pentru SMURD, dedicat educării cetățenilor în acordarea primului ajutor.

Evenimentul va avea loc între orele 12:00-22:00 și va aduce împreună medici, asistenți, formatori SMURD, studenți și voluntari pentru a oferi mini-cursuri de prim ajutor.

Participanții vor avea oportunitatea să învețe tehnici esențiale de salvare a vieților, cum ar fi manevrele de resuscitare și identificarea semnelor unui AVC. Înscrierea este gratuită și nu necesită experiență prealabilă.

În cadrul evenimentului, va avea loc și un concurs numit „Cine salvează o viață salvează o lume întreagă”, în care 15 persoane vor câștiga cursuri de prim ajutor oferite de centrul de formare SMURD. Pentru a participa, cetățenii trebuie să facă o fotografie cu panoul campaniei și să o posteze pe rețelele de socializare.

Maratonul Resuscitării este o oportunitate excelentă de a învăța abilități vitale și de a contribui la salvarea de vieți în comunitate.

De asemenea, pe 13 septembrie, va avea loc o ceremonie militară de avansare în grad la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la ora 11:00, urmată de o expoziție de tehnică în Parcul Sub Arini, între orele 10:00-16:00, și o zi a porților deschise la toate subunitățile.

Invitație la Maratonul Resuscitării. Învață să acorzi primul ajutor sâmbătă la Sibiu

Ultima oră