Investiții de aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea centrelor de îngrijire din județul Sibiu

Mai multe centru din cadrul DGASPC au depus urmăresc să obțină autorizația de incendiu. printre acestea se află Centrul Speranța din Sibiu, Centrele de îngrijire și asistență din Dumbrăveni și din Agârbiciu.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean care va avea loc vineri, 13 septembrie, vor fi votate mai multe proiecte de hotărâre prin care se solicită aprobare documentaţiei tehnico-economice şi a principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Lucrări de construcții și instalații în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu” pentru  CS Speranța, CIA Dumbrăveni și CIA Agârbiciu, în vederea accesării fondurilor asigurate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Potrivit proiectului de hotărâre, la CS Speranța vor fi montați hidranți și instalații de semnalizare și detecție PSI . Valoarea totală a investiţiei pentru CS Speranța este de peste 1.800.000 lei cu TVA. De asemenea se aprobă contribuția proprie în proiect a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, în cuantum de peste 315.000 lei cu TVA.

„CS Speranța îl constituie asigurarea condițiilor de asistență socială și cazare conform normativelor privind securitatea la incendiu a construcțiilor, iar obiectivul specific constă în efectuarea unor lucrări de construcții interioare de instalații de stingere a incendiilor – hidranți, instalații de semnalizare și detecție PSI, conform Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă, aprobate prin Ordinul ministrului administrației și internelor nr. 180/2022”, se arată în proiectul de hotărâre.

La fel ca CS Speranța, Centrul de îngrijire și asistență din Dumbrăveni are nevoie de autorizație ISU, prin urmare trebuie să demareze mai multe lucrări. Mai exact, se impun lucrări de închidere a accesului de la parter la nivelul superior, lucrări ce au drept consecință utilizarea doar a nivelului parter, restul nivelelor clădirii vor fi nefuncționale – păstrate în conservare. Se mai impun lucrări privind instalații de stingere incendii – hidranți, instalații semnalizare și detecție PSI. Valoarea investiției se ridică la aproape 600.000 lei cu TVA.

În scopul prevenirii și reducerii riscurilor de producere a incendiilor, la Centrul de îngrijire și asistență Agârbiciu trebuie realizate lucrări de reabilitare șarpantă și planșeu peste parter, înlocuire uși de acces, alimentarea cu receptori vitali cu rol de securitate la incendiu – tablou de pompe hidranți interiori și instalații de presurizare. Valoarea investiției se ridică la peste 1.550.000 lei cu TVA.

 

 

 

Ultima oră