Exproprieri pe autostrada Sibiu-Pitești. Prețul mediu pe metru pătrat este derizoriu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va efectua noi expropieri pe coridorul Autostrăzii Sibiu-Pitești, Secțiunea 2, Boița-Cornetu, Sector 1, în localitățile Boița și Tălmaciu.

În total, vor fi expropriate 34 de imobile private, cu o suprafață totală de 4.813 metri pătrați, și 330 de metri pătrați din proprietatea publică a unității administrativ-teritoriale Boița.

Suma alocată pentru aceste exproprieri este de 112.000 lei, ceea ce înseamnă un preț mediu de 21,7 lei pe metru pătrat (aproximativ 4,35 euro/mp). Prețul poate varia în funcție de tipul și poziționarea imobilului, scrie presa națională.

Proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești a început în 2008 și Secțiunea 2 se întinde pe o lungime de peste 40 de kilometri, împărțită în patru sectoare. Exproprierile sunt necesare pentru continuarea lucrărilor în Sectorul 1, între kilometrii 3+170 și 14+150.

Lucrările de construcție necesită ocuparea unor suprafețe suplimentare de teren, aprobate de comisia tehnică din cadrul CNAIR în decembrie 2023. Exproprierile vor respecta Legea privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, iar evaluarea despăgubirilor a fost realizată de un expert ANEVAR în aprilie 2024.

Ultima oră