Zonele din Sibiu unde cerșetorii și vânzătorii ambulanți își fac veacul. Peste 200 de amenzi date de Poliția locală

Peste 170 de sancțiuni contravenționale au aplicat agenții de la Poliția Locală din Sibiu pe numele persoanelor care au apelat la mila publicului în oraș, în perioada aprilie – iunie 2024. Alte 51 de sancțiuni s-au dat pentru combaterea fenomenului de comerţ stradal neautorizat.

Poliția Locală încearcă să combată fenomenul cerșetoriei și cel al comerțului stradal neautorizat prin intermediul amenzilor, dar sancțiunile contravenționale nu par să aibă mare succes, fiindcă cerșetorii se reîntorc mereu în stradă. Cele mai frecventate zone de aceștia rămân centrul Sibiului, Bulevardul Mihai Viteazu și strada Semaforului

În perioada aprilie – iunie, au fost aplicate un număr de 170 sancţiuni contravenţionale pentru fapte de cerşetorie sau îndemnul minorilor la săvârşirea unor astfel de fapte, de aproape 60.000 de lei.

Poliția locală și împotriva comerțului stradal neautorizat. Astfel, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei. Zonele preferate de persoanele care au practicat comerţ stradal neautorizat, sunt aceleași care sunt preferate de cerșetori respectiv strada Nicolae Bălcescu,, Calea Dumbrăvii, strada Semaforului, Bulevardul Mihai Viteazu, Calea Șurii Mari.

Ultima oră