Urșii ”cerșători” de pe Transfăgărășan, relocați într-un sanctuar special

Autoritățile au demarat relocarea urșilor „cerșetori” de pe Transfăgărășan, care au devenit o atracție riscantă pentru turiștii ce îi hrănesc și fotografiază.

Primii urși capturați vor fi o ursoaică și puiul ei, care vor fi duși la Sanctuarul de la Zărnești. O cușcă a fost instalată în zona afectată, iar tranchilizarea va fi utilizată doar în caz de strictă necesitate. Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu, a declarat că relocarea se va face cu grijă pentru a proteja animalele și personalul implicat.

„A început relocarea urşilor de pe şoseaua Transfăgărăşan! Specialiştii vor ademeni o ursoaică şi un pui. Procesul poate dura câteva zile, iar la tranchilizare se va recurge doar în caz de maximă necesitate. Soluţia a fost aleasă în aşa fel încât animalele să nu fie afectate şi să nu fie puşi în pericol nici reprezentanţii instituţiilor statului”, a transmis, miercuri, prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanța siguranței publice și a anunțat că vor fi instalate panouri de informare pentru a descuraja hrănirea urșilor. Relocarea urșilor va continua cu toți urșii care ajung pe șosea.

Ultima oră