Transport public gratuit pentru elevii din municipiul Mediaș (video)

Elevii care frecventează instituțiile de învățământ din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou beneficiază de transport public gratuit pe mijloacele de transport ale operatorului local SC Meditur SA, pe baza cardului activat, emis de către această societate. Facilitatea este aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Mediaș nr.335/2020.

Până în data de 30 septembrie 2024, elevii care nu au obținut sau activat/reactivat cardul, pot circula pe mijloacele de transport public operate de către Meditur SA doar pe baza carnetului de note vizat la zi sau a unei adeverințe eliberate de către unitatea școlară, urmând ca din data de 1 octombrie 2024 să fie obligatorie prezentarea cardului, însoțit de carnetul de note vizat.

YouTube video

Pentru emiterea și activarea sau reactivarea cardului Meditur, cei interesați pot transmite documentele necesare pe site-ul oficial www.meditur.ro, pe adresa de email abonamentelev@meditur.ro sau fizic la punctele de lucru ale societății: str. 1 Decembrie nr. 23 (program de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00), str. Calafat nr. 53 (program de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00) sau Autogara Mediaș, str. Unirii nr. 8 (program de luni până vineri între orele 7:00 – 15:00). Documentele necesare pentru obținerea și activarea cardului sau reactivarea acestuia, disponibile pe site-ul oficial sau la sediile amintite sunt, după caz:

  • Copie carte de identitate sau certificat de naștere al solicitantului

  • Cerere pentru emitere card

  • Cerere pentru activare card

  • Cerere pentru reactivare card

  • Copie după carnetul de elev, vizat la zi sau adeverință eliberată de instituția de învățământ

Eliberarea inițială a cardului pentru elevi este gratuită, iar pentru solicitarea unui nou card, cauzată de pierderea acestuia, se percepe o taxă de 10 lei.

Mai multe informații se pot obține pe site-ul oficial www.meditur.ro sau la numărul de telefon 0269/845678.

Ultima oră