Tot mai multe persoane prinse ca făceau modificări la spații în imobile-monument istoric din Sibiu. Poliția locală le-a sancționat

Pentru a preveni și respecta legislația în vigoare privind executarea lucrărilor de construcții, Biroul Disciplina în Construcții din cadrul Primăriei Sibiu a desfășurat un număr de 509 controale.

Dintre acestea, 265 au avut loc la șantierele situate în Municipiul Sibiu. Scopul acestor controale este asigurarea respectării prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcție.

 

Șantiere în zona de protecție a monumentelor istorice

Printre aceste controale, 14 șantiere au fost identificate în zone protejate, unde se impun reguli stricte pentru conservarea patrimoniului istoric. Conform articolului 24 lit. b din Legea nr. 50/1991, orice intervenție asupra construcțiilor aflate în aceste zone fără autorizațiile necesare reprezintă o infracțiune. În aceste cazuri, Biroul Disciplina în Construcții a sesizat organele de cercetare penală, existând suspiciuni privind încălcarea legislației în vigoare.

Tot mai multe persoane prinse ca făceau modificări la spații în imobile-monument istoric din Sibiu. Poliția locală le-a sancționat

Sancțiuni pentru construcții fără autorizație

În urma verificărilor efectuate, Compartimentul Disciplina în Construcții a aplicat 23 de sancțiuni contravenționale pentru executarea lucrărilor de construcții fără autorizație sau pentru nerespectarea prevederilor autorizației. Valoarea totală a amenzilor impuse se ridică la 112.500 de lei, iar autoritățile avertizează că astfel de controale vor continua, pentru a descuraja abaterile din domeniul construcțiilor.

 

Poliția Locală Sibiu: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei

În paralel cu activitatea Biroului Disciplina în Construcții, Serviciul Public de Poliție Locală Sibiu a desfășurat și el o serie de controale. În perioada analizată, polițiștii locali au aplicat 3.397 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.380.045 lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru diverse încălcări ale normelor locale, inclusiv cele legate de construcții.

 

Concluzii și măsuri viitoare

Autoritățile locale subliniază importanța respectării legilor și regulamentelor în domeniul construcțiilor. În special în zonele de protecție a monumentelor istorice. Acțiunile de control vor continua, iar sancțiunile vor fi aplicate prompt pentru a menține ordinea și pentru a proteja patrimoniul istoric și cultural al orașului.

Ultima oră