Șoferul Tursib care vorbea la telefon, cercetat disciplinar. Are șanse mari să fie și sancționat

Călătorii au observat că  tot mai mulți șoferi Tursib vorbesc la telefon în timpul serviciului. Un sibian a făcut o sesizare la firma de transport după ce șoferul a vorbit în timpul cursei și, totodată, ar fi frânat brusc. Conducerea Tursib spune că au fost luate măsuri în privința șoferului.

Conducerea Tursib își cere scuze pentru comportamentul șoferului și informează că angajatul Tursib va fi cercetat disciplinar. „În condițiile în care punctul de amendă este 165 de lei, sancțiunea pentru utilizarea telefonului fără hands-free poate ajunge la 1.320 de lei. În cazul unei reclamații venite din partea unui călător, Tursib poate lua doar măsuri administrative împotriva conducătorului auto reclamat, care va fi în acest caz convocat pentru cercetare disciplinară, urmând ca la finalul acesteia să se decidă sancțiunile care îi vor fi aplicate.

Ne cerem scuze pentru comportamentul angajatului nostru și vă asigurăm de faptul că
depunem toate eforturile pentru ca activitatea de transport public să se facă în cele mai
bune condiții, și mulțumim călătorilor care ne sesizează neregulile cu care se confruntă,
deoarece doar așa putem lua masuri pentru remedierea disfuncționalităților”,, transmite purtătorul de cuvânt al Tursib, Raluca Racz.

Citește și: Călători revoltați de șoferii Tursib care vorbesc la telefon. „Își încalcă atribuțiile de a ne ține în siguranță” (video)

Tursib mai menționează și faptul că toți conducătorii auto Tursib primesc în dotare căști Bluetooth cu ajutorul cărora pot utiliza telefonul mobil în timpul cât conduc. Cu toate acestea unii dintre șoferi aleg să nu le folosească de fiecare data.

„Tursib face instruiri referitoare la obligația de a respecta regulile de circulație amintindu-
se permanent prevederile legale care se aplica domeniului nostru de activitate. Potrivit Codului rutier, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip “hands free”, au transmis reprezentanții Tursib.

Ultima oră