Percheziții la Mediaș. Vizați hoți de utilaje de construcții de pe șantiere din Austria (video foto)

Autoritățile române și austriece au făcut percheziții la mai mulți bărbați din Mediaș. Aceștia au furat de la o firmă din Austria zeci de utilaje de construcție în valoare de aproape 250.000 de euro.

Polițiștii sibieni informează că la data de 10 septembrie a.c., în baza Ordinului European de Anchetă emis de autoritățile judiciare austriece, polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale -I.G.P.R. și ai Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au efectuat trei percheziții domiciliare, în municipiul Mediaș, la care au participat și polițiști austrieci, pentru documentarea activității infracționale a unui bărbat cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat ca îndeletnicire în formă agravată în cadrul unui grup infracțional organizat, în parte prin efracție, conform prevederilor Codului penal austriac.

Din cercetările efectuate de autoritățile austriece a rezultat că, în perioada aprilie – mai 2024, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Mediaș, ar fi instigat mai multe persoane să sustragă utilaje de construcții, din sediile unor societăți cu puncte de lucru în Austria.

Prin activitatea infracțională a persoanelor în cauză s-a creat un prejudiciu în valoare de 244.000 de euro.

În urma celor trei percheziții domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit o parte din bunurile sustrase, precum și mai multe bunuri despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul altor state.

Percheziții la Mediaș. Vizați hoți de utilaje de construcții de pe șantiere din Austria (video foto)

Ca urmare a depistării acestor bunuri, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

În continuarea activităților desfășurate la data de 10 septembrie a.c., a fost pus în aplicare mandatul european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Austria, bărbatul fiind prezentat Curții de Apel Alba Iulia, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Activitățile investigativ-operative au avut la bază cooperarea polițienească internațională între autoritățile române și austriece, demarată de la începutul lunii mai a acestui an.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ultima oră