Ministrul Energiei promite că românii vulnerabili vor fi protejați de creșterile de prețuri la energie
foto Digi24

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat marți, la Digi24, că schema de compensare și plafonare a prețurilor la energie va continua să sprijine persoanele vulnerabile și după 1 aprilie 2025.

Acestea includ românii cu venituri mici, familiile cu mulți copii și cei care utilizează aparate medicale cu un consum crescut de energie. Burduja a menționat că, până în ianuarie, vor fi definite criteriile exacte pentru această schemă.

Ministrul a explicat că, în prezent, schema compensează costurile pe baza consumului, cu prețuri diferite pentru consumuri mici și mari. De asemenea, el a subliniat că liberalizarea pieței energiei este principial corectă, dar a fost perturbată de factori neprevăzuți care au dus la creșteri de prețuri.

Burduja a adăugat că schema de sprijin va continua pentru consumatorii vulnerabili, chiar dacă se va reveni la o piață complet liberă. El a subliniat că, în prezent, este important să se reglementeze prețurile pentru a evita situații inechitabile între diferite gospodării.

Ultima oră