Zeci de râuri din țară sub cod galben de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundații pentru 19 județe din România, valabilă în următoarele 36 de ore.

Alerta vine ca urmare a prognozei meteo care indică ploi abundente în mai multe regiuni ale țării, scrie Mediafax.

Primul interval de alertă începe marți, la ora 12.00 și se încheie miercuri, la ora 9.00. Județele vizate în această perioadă sunt Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Un alt cod galben vizează, de marți, ora 21.00, până miercuri, ora 24.00, râuri din Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea și Constanţa.

Hidrologicii avertizează asupra posibilității de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și de viituri rapide pe râurile mici. Aceste fenomene pot duce la inundații locale și la creșteri semnificative de debite și niveluri ale apelor, cu potențiale depășiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Dâmboviţa, Ialomiţa, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Ultima oră