Primăria Mediaș lucrează la dezvoltarea transportului public local în nordul județului Sibiu
Sursa: Captură YouTube/TTT (Transport-Travel-Tourism)

Primăria Municipiului Mediaș a primit în ultima perioadă adrese din partea cetățenilor care sesizau lipsa transportului public în comun între localitățile aflate în partea de nord a județului Sibiu.

Această situație nu se află în sfera de competență a municipalității, ci a Consiliului Județean Sibiu. Cu toate acestea, administrația publică locală este în permanență preocupa de calitatea tuturor serviciilor de care beneficiază cetățenii care locuiesc, tranzitează sau muncesc în Municipiul Mediaș,  inclusiv de cele de transport. În acest sens, în anul 2020 a fost creată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI NORD TRANS, constituită din 17 membri, Unități Administrativ Teritoriale din zona de nord a județului Sibiu, Municipiul Mediaș fiind lider de parteneriat. Asociația a accesat programul de finanțare prin PNRR, Componenta 10 Fondul Local, pentru dezvoltarea serviciului de transport public local în zona funcțională a ADI NORD TRANS.

„Am primit în ultima perioadă o serie de sesizări din partea cetățenilor care locuiesc în nordul județului Sibiu, pe tema transportului public. Fac precizarea pe această cale că asigurarea transportului intrajudețean cade în responsabilitatea Consiliului Județean și nu a Primăriei Municipiului Mediaș.  În ceea ce ne privește pe noi, primarii din nordul județului Sibiu, am înființat o asociație de transport, am accesat fonduri europene nerambursabile pentru achiziția de autobuze electrice, iar în acest moment ne aflăm în procedura de licitație pentru cumpărarea acestor mijloace de transport în comun. Până la parcurgerea tuturor etapelor, problema transportului în zonă revine, conform legislației, Consiliului Județean“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Ultima oră