Încep lucrările de reabilitate pe strada Târnavei din muncipiul Mediaș (foto, video)

Luni, 9 septembrie 2024, a fost predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a canalizării pluviale pe strada Târnavei din localitatea Mediaș.

Încep lucrările de reabilitate pe strada Târnavei din muncipiul Mediaș (foto, video)

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de reabilitare a sistemului rutier, a rețelei de canalizare pluvială și a sistemului de iluminat public. Anterior acestor intervenții, pe strada Târnavei au fost executate lucrări la rețeaua de apă și canalizare menajeră, prin POIM, de către operatorul Apa Târnavei Mari, dar și lucrări de reabilitare a rețelei de gaze naturale, prin SC EON SA.

Fondurile aferente lucrărilor programate în continuare pe strada Târnavei vor fi asigurate din bugetul local al municipiului, durata de execuție fiind de un an.

„Pe strada Târnavei avem în implementare un proiect de investiții, și anume reabilitare a sistemului rutier și canalizare pluvială pe strada Târnavei, proiect care va fi derulat de către Primăria Municipiului Mediaș, cu fonduri asigurate din bugetul local. Discutăm despre un proiect care include reabilitarea rețelei de canalizare pluvială, reabilitarea sistemului rutier și a sistemului de iluminat public, inclusiv realizarea unei canalizații subterane pentru introducerea tuturor cablurilor – curent electric, alte rețele de curent slab. Discutăm de o reabilitare a întregii zone, cu atât mai mult cu cât anul trecut și în acest an s-au executat lucrări ale operatorului SC Apa Târnavei Mari, și anume lucrări la rețelele de apă și canalizare menajeră. De asemenea, pe această stradă au fost executate lucrări de reabilitare a rețelei de gaz de către operatoul EON SA. Vorbim așadar despre o lucrare care va închide practic zona, cu tot ce înseamnă modernizarea sistemului rutier și a tuturor rețelelor de utilități publice. Această lucrare se va desfășura pe o perioadă de un an de zile, iar în perioada următoare constructorul va începe lucrările la sistemul de canalizare pluvială “, a declarat administratorul public al municipiului Mediaș,  Ovidiu Pietraru.

Ultima oră