BMW recheamă în service aproape 1,5 milioane de vehicule

BMW se confruntă cu o criză pe două fronturi.

Constructorul a anunțat marți o rechemare în service a aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la sistemul de frânare. Decizia este urmată de o reducere a perspectivelor financiare pentru anul în curs, scrie Mediafax.

BMW a anunțat marți că va rechema în service aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza unor probleme la frâne, notează AFP. Sistemul de frânare la originea problemelor a fost furnizat de Continental, a declarat pentru AFP o sursă apropiată problemei.

Retragerea va avea un „efect negativ asupra vânzărilor la nivel mondial în a doua jumătate a anului”, a declarat grupul, care include și mărcile Rolls-Royce și Mini.

Situația este agravată de factori externi precum cererea slabă din China, în ciuda stimulentelor guvernamentale oferite în această piață. De asemenea, BMW se confruntă cu costuri de producție în continuă creștere, ceea ce pune presiune suplimentară pe profitabilitatea companiei.

În 2023, livrările de vehicule BMW, Rolls-Royce și Mini s-au ridicat la 2,56 milioane.

De asemenea, producătorul auto și-a redus previziunile. Marja de profitabilitate estimată a fost revizuită în jos, de la 8-10% la doar 6-7%.

Veștile negative au avut un impact imediat pe piața de capital. Acțiunile BMW au înregistrat o scădere abruptă de 9% la Bursa din Frankfurt.

Ultima oră