S-a deschis oficial Festivalul Internațional de Artă de la Sibiu. Raluca Turcan: „Este un festival de cursă lungă”

Festivalul Internațional de Artă Contemporană 2024 și-a deschis oficial porțile duminică, la ora 17.00. Directorul Muzeului Brukenthal și Ministrul Culturii Raluca Turcan au luat cuvântul în cadrul deschiderii evenimentului.

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Contemporană 2024 a avut loc duminică în prezența oficialităților și a zecilor de invitați. Anul acesta SCAF găzduiește aproximativ 300 de lucrări, care pot fi admirate până în data de 6 octombrie. Sâmbătă, în prima zi de SCAF, în toate spațiile au fost peste 2.700 de vizitatori, potrivit directorului muzeului.

Anul acesta, studenții din de la universitățile de profil din țară au avut ocazia să își expună lucrările de artă în cadrul SCAF Student. „Festivalul Internațional de Artă Contamporană Sibiu numără 300 de lucrări, de pe cinci continent, aproximativ 200 de artiști din Palatul Brukenthal, la Muzeul de Istorie, la Muzeul Cinegetic, la Muzeul de Artă Contemporană, în Promenada Mall și surpriza acestei ediții, în această clădire minunată care a prins din nou viață cu ajutorul frumosului și cu ajutorul culturii. Este o clădire uriașă, o clădire pe care am redat-o comunității și artisștilor Muzeul Brukenthal are de anul acesta un fond important alocat de achiziții pentru arta contemporană. Anul acesta Muzeul Brukenthal a primit peste 650 de oferte. O mică parte a clădirii Ursulinelor se deschide, avem expoziții, instalație, avem țara invitată Cuba și avem șu „SCAF Student” pentru că lucrăm cu universitățile de artă din Cluj-Napoca, Iași, București și Timișoara și realizăm o platformă de dialog, de expunere și pentru cei care sunt artiști în devenire”, a transmis sâmbătă directorul Muzeului Brukenthal, Alexandru Chituță.

S-a deschis oficial Festivalul Internațional de Artă de la Sibiu. Raluca Turcan: „Este un festival de cursă lungă”

SCAF are loc în mai multe locații din Sibiu, printre care Mănăstirea Ursulinelor, Piața Mare, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul Cinegetic. Surpriza de anul acesta este reprezentată de deschiderea catacombelor de la Mănăstire Ursulinelor.

Minstrul Culturii Raluca Turcan a vorbit despre importanța culturii în societate și a primit un cadou din partea artistei Raluca Cînean. „Când vin oameni mulți și iubitori de cultură, autoritățile locale sunt obligate să investească în insfrastructură și servicii. Momentul în care se dezvoltă infrastructura și serviciile, dezvoltarea economică începe pentru că  vin și investitori și se creează locuri de muncă (…)”, a declarat Raluca Turcan.

Citește și: S-au redeschis catacombele de la Biserica Ursulinelor. Elevi ai fostului Colegiu Pedagogic emoționați după ce și-au revăzut școala după mai multe decenii (foto, video) 

 

 

Ultima oră