Incendiu grav de vegetație în Maramureș. S-a extins și la case
Sursa foto: Digi24

Un incendiu puternic de vegetație din zona Lăpușel, județul Maramureș, izbucnit sâmbătă s-a extins la șapte case și un rezervor de motorină. La fața locului intervin 16 mașini de stingere din cadrul ISU Maramureș.

În zonă incendiului acționează echipaje de pompieri din mai multe județe, iar autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert. Potrivit ISU Maramureș, incendiu de vegetație uscată s-a propagat la șapte case și un rezoervor de motorină, din cauza temperaturilor ridicate, a umidității redusă și a intensificării vântului, potrivit Mediafax.

La fața locului intervin 16 mașini de stingere din cadrul ISU Maramureș, ISU Satu Mare, ISU Sălaj, ISU Cluj, ISU Bistrița-Năsăud, precum și trei cisterne din cadrul unui serviciu privat pentru situații de urgență.

Pentru protecția populației, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT. Până la acest moment nu sunt victime. Autoritățile au solicitat și sprijin aerian.

Locuitorii de pe o rază de 500 de metri și turiștii de la pensiune aflată în apropierea incendiului din localitatea Lăpușel, județul Maramureș, au fost evacuați.

„Preventiv, au fost evacuate aproximativ 90 persoane, atât din locuințele aflate pe o rază de aproximativ 500 m, cât și de la o pensiune aflată în proximitate”, arată IGSU.

Traficul pe DN 1C oprit din cauza incendiului

Taficul pe DN 1C, în zona localității Lăpușel, județul Maramureș, a fost oprit din cauza incendiului puternic de vegetație care s-a extins la mai multe case și la un rezervor de motorină. Centrul Infotrafic anunță că pe DN 1C, în localitatea Lăpușel, județul Maramureș, s-a produs un incendiu de vegetație puternic, care este în extindere.

Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, pentru intervenția pompierilor, valorile de trafic fiind în creștere.

Ultima oră