Tatăl adolescentului care a împușcat mortal profesoara de matematică originară din Sibiu, arestat de poliția din SUA

Autoritățile din statul american Georgia l-au arestat pe Colin Gray, tatăl băiatului de 14 ani suspectat că a împușcat patru persoane și a rănit alte nouă într-un atac armat într-un liceu din orașul Winder, situat la aproximativ 80 km de Atlanta. Gray, în vârstă de 54 de ani, a fost acuzat de omor involuntar și cruzime față de copii, conform Biroului de Investigații din Georgia.

Chris Hosey, directorul Biroului de Investigații din Georgia, a declarat într-o conferință de presă că acuzațiile aduse lui Gray sunt legate de faptul că acesta i-a permis conștient fiului său, Colt Gray, să dețină o armă. Incidentul a avut loc miercuri la Apalachee High School, unde Colt Gray a provocat un atac armat soldat cu patru victime fatale și alte nouă persoane rănite, scrie ziare.com.

Victimele identificare includ elevii Mason Schermerhorn și Christian Angulo, ambii în vârstă de 14 ani, și profesorii Cristina Irimie, în vârstă de 53 de ani, și Richard Aspinwall, în vârstă de 39 de ani. Cristina Irimie, de origine română, era profesoară de matematică la Apalachee High School și a fost descrisă de colegii și comunitatea sa ca fiind dedicată educației și dezvoltării elevilor. „Avea, cu siguranță, un har de a lucra cu tinerii,” a declarat preotul paroh al bisericii ortodoxe române locale pentru publicația Atlanta Journal-Constitution.

CITEȘTE ȘIProfesoară din Sibiu ucisă în atacul armat din Georgia, SUA. Fost coleg al Cristinei Irimie: ”Era o fire sociabilă” (video foto)

În urma atacului, alți șapte elevi și doi profesori au fost răniți, dar se pare că majoritatea dintre ei se recuperează bine. Șeriful comitatului Barrow, Jud Smith, a declarat că „cei nouă răniți se vor recupera total”, oferind o notă de optimism în contextul tragic al incidentului.

Acuzațiile aduse lui Colin Gray reprezintă o potențială schimbare de strategie în abordarea epidemiei de atacuri armate în școli din Statele Unite. În aprilie, mama și tatăl unui adolescent din Michigan au fost condamnați la pedepse de 10 și 15 ani de închisoare pentru omor prin imprudență după ce fiul lor a împușcat mortal patru colegi de școală.

Autoritățile din Georgia au avut anterior contact cu familia Gray, fiind audiați în mai 2023 în legătură cu amenințări online privind un atac armat într-o școală, făcute pe platforma socială de jocuri Discord. Tatăl, Colin Gray, a declarat atunci că deținea arme de vânătoare în casă, dar a negat că fiul său avea acces nesupravegheat la ele.

Colt Gray a fost arestat după atac și va fi inculpat și judecat ca adult. Anchetatorii investighează acum modul în care acesta a obținut arma semiautomată utilizată în atac.

Profesoară din Sibiu ucisă în atacul armat din Georgia, SUA. Fost coleg al Cristinei Irimie: ”Era o fire sociabilă” (video foto)

Ultima oră