Se prelungesc restricțiile pentru trenurile care circulă pe ruta Sibiu - Copșa Mică

CFR Călători informează că modificările în circulația trenurilor pe ruta Hm Ocna Sibiului – Hm Loamneș vor continua din cauza întârzierilor în finalizarea lucrărilor efectuate de CNCF CFR SA.

În urma unei telegrame primite de la administratorul infrastructurii feroviare, CFR Călători anunță că orarele pentru ruta Sibiu – Copșa Mică nu vor putea fi respectate. Prelungirea închiderii liniei, acum extinsă până pe 6 septembrie 2024, a fost comunicată de CFR SA la aceași dată, dar ultima notificare a fost primită pe 2 septembrie, oferind timp insuficient pentru organizarea unei noi licitații pentru transportul auto.

În perioada 01.07.2024 – 09.08.2024, CFR Călători a asigurat transport auto alternativ, conform avizului ARF, însă actualul contract nu poate fi prelungit. CFR Călători va pune la dispoziție material rulant tip AM Desiro pentru operarea trenurilor, iar CFR SA va gestiona transbordarea călătorilor între Hm Ocna Sibiului și Hm Loamneș.

CFR Călători își cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate și se angajează să asigure transportul în condiții de siguranță.

Ultima oră